Snorker du om natten? Her er 5 tips til at mindske snorkeriet

Snorken er noget mange danskere døjer med, nogle mere end andre. For nogle går snorkeriet ind og skaber problemer enten med søvnen eller i forholdet med partneren. Der er derfor mange der prøver at finde forskellige måder, hvorpå snorken kan mindskes, og derved få en bedre søvn om natten, både for dem selv, men også for en eventuel partner. 

Hvis du døjer med snorken og har oplevet problemer, grundet dette, så kan det være, at du leder efter flere måder for at stoppe med at snorke. Her får du 5 tips til hvordan du kan mindske snorkeriet, så du kan få en bedre søvn oplevelse. 

1. Snorkeplaster 

Snorken kan være meget generende, og skabe problemer for ens søvn. Grunden til mange snorker er fordi luft vejende er delvist lukket, dette gør at der ikke kan komme den luft igennem, som der skal, og derved opstår snorken. Dette betyder også, at løsningen på snorken er ved at åbne luft vejende op, så luften kan trænge ind uden problemer. 

Hvis du snorker, så kan det være en idé for dig at overveje, at få hænderne i snorkeplaster. Et snorkeplaster skal sættes på næseryggen, og skal sidde der hele natten, dog maks. 12 timer. Snorkeplasteret virker på den måde, at den åbner for iltgennemstrømningen i din næse. Dette er med til at modvirke snorken, og derved mindskes den, eller stoppes helt. 

Har du følsom hud, så er der ingen grund til bekymring, da der findes mange forskellige typer af snorkeplaster, som passer til mange forskellige hudtyper.  

2. Sovemiljø uden støv og snavs 

Noget andet der går ind og medvirker til snorken kan være støv og snavs i luften i dit sovemiljø. Dette er som et resultat af en mindre allergisk reaktion på støv. Ofte ved en allergisk reaktion vil næseslimhinden blive påvirket af støv og snavs, og vil derfor hæve op, og dette skaber mindre plads i din næse, hvilket derved går hen og medvirker til snorken. 

For at undgå dette, skal du sørge for at dit sovemiljø er rent. Dette betyder at du skal sørge for at rengøre dit sovemiljø ret ofte, for at holde støvniveauet på et minimum. Derudover skal du også sørge for at skifte sengetøj ofte, og huske at rengøre din madras, og vaske din dyne og pude. Dette kommer til tage tid ud af dit skema, men i sidste ende, vil det være noget du er glad for, da du vil få en bedre søvn om natten, da du ikke længere kommer til at døje med snorken.  

3. Afprøv forskellige sovestillinger 

Hvis du døjer med snorken, så kan det også være som resultat af din sovestilling om natten. Det at sove på ryggen kan være med til at skabe problemer med vejrtrækningen om natten, så hvis du sover på ryggen om natten, så kan dette være derfor. Det kan derfor være nødvendigt for dig at sove på ryggen.  

Den måde du sover på er ikke noget du selv kan vælge, og sker automatisk, når du sover. Derfor skal du forhindre at du kan ligge på ryggen om natten. Dette kan du gøre ved brug af puder. Hvis du ligger pude bag din ryg om natten, vil dette gøre det svære for dig at trille om på ryggen. Dette vil langsom vende kroppen til at skulle sove på siden, og derved mindske snorken. 

Det kan være at du oplever, at dette ikke virker, da puden måske triller væk, eller du fjerner den om natten, uden selv at lægge mærke til det. En anden måde du så kan vende dig selv til at lægge på siden, er ved at gøre det ubehageligt at lægge på ryggen. Du kan sy små bolde, mønter eller mindre sten på ryggen af dit nattøj. 

4. Undgå alkohol inden du går i seng 

Noget mange ikke tænker over, er at alkohol, kan medføre snorken, og det kan forværre snorken, hvis du allerede døjer med snorken. Dette skyldes at alkohol for musklerne i svælget til at slappe af, og dermed gør snorken være, eller medfører snorken. 

Hvis du døjer med snorken, så bør du undgå alkohol mindst fire timer før du går i seng, hvis muligt så undlad at drikke før, men selvfølgelig, må du gerne nyde alkohol sammen med dine venner, eller bare for dig selv en gang imellem. Dog skal du være opmærksom på effekten af alkoholen, og stoppe med at drikke fire timer inden sengetid.  

5. Professionel hjælp 

Hvis du har afprøvet en masse forskellige ting, men ingen ting har hjulpet, så er der ingen grund til bekymring. Når du selv har afprøvet forskellige ting, og det ikke er blevet bedre, så kan du altid søge professionel hjælp.  

Der er intet forkert eller skamfuldt i at bede om hjælp til at løse dit problem med snorken. Du skal bare gå til din læge, og sammen vil I kunne finde en løsning, ellers så henviser de dig til en søvnlæge. Hos søvnlægen vil du være garanteret at få en løsning på dit problem, og derved mindske snorkeriet, og du vil få en bedre søvn om natten. 

Menu
Top