Udgivet i Sund Livsstil

Sådan passer du godt på dine tænder - 7 gode råd til at få smukke tænder og balance i munden

Af Yogapølle.dk

Hvis du gerne vil undgå uventede tandlægebesøg og en dyr tandlægeregning, så skal du passe godt på dine tænder. Tandplejen starter nemlig ikke hos tandlægen, men hjemme på dit eget badeværelset.

Hvis du gerne vil undgå smerte i tænderne, huller, fyldninger og generelt ubehag i din mund, så skal du være opmærksom på at passe ordentlig på dine tænder. Derfor har vi samlet de mest effektive tips til dig i denne artikel.

Læs med hvis du gerne vil have de bedste råd til, hvordan du passer på dine tænder. Du er garanteret et sundt og smukt smil, hvis du følger disse 7 gode råd.

1. Undgå for meget sukker

Nej, du skal ikke styrte ud i køkkenskabet og smide småkager og marsbarer ned i skraldespanden nu. Når vi siger undgå sukker, så betyder det ikke, at du aldrig må spise sukker igen. Faktum er dog at vores tænder ikke bryder sig om store mængder af sukker.

Hvis du gerne vil have sunde tænder, så skal du holde den sukkerholdige kost på et minimum. Inde i munden bor en række bakterier, som elsker at spise sukker. Når der kommer sukker ind i munden, så omdanner bakterierne denne sukker til syre, og det er syren, som. æder væk af vores tænder og laver huller. Derfor er det altså bedst at undgå en masse sukkerholdig mad, så bakterierne ikke har for meget at munter sig med.

2. Børst 2-3 gange om dagen

Man skal huske at børste sine tænder - det ved vi snart godt alle sammen! Tandbørsten skal ikke bare køres rundt i munden i et par sekunder, før man spytter ud igen. Man skal derimod helst børste i 3 minutter ad gangen, og helst 2-3 gange om dagen. Gør det til en vane at få børstet morgen, middag og aften. Helst lige inden sengetid og gerne også efter et stort måltid mad, så man får børstet diverse små madrester ud af munden.

3. Udskift din tandbørste regelmæssigt

Hvornår er sidste gang, at du har udskiftet din tandbørste? Vidste du at du faktisk helst skal skifte din tandbørste MINDSt en gang hver tredje måned. Hvis din tandbørste allerede ser alvorlig slidt ud ved børsterne, så skal du måske udskifte den en gang hver måned stedet for. Husk også at vaske tandbørsten ordentlig, så der ikke sidder madrester fast i den, når du er færdig med at børste.

4. Drik masser af vand

Der er næsten ikke det, som et glas vand ikke er godt for. Vand er godt for vores tarmsystem, vores hjerte, vores hud, hår og også vores tænder. Vand renser nemlig munden helt automatisk, når vi drikker det. Hvis du lige har spist morgenmad og drukket juice så skyl efter med et koldt glas vand for at få renset munden godt igennem.

5. Brug tandtråd

Din tandlæge har med garanti sagt det til dig 100 gange, og du er snart træt af at høre det, men det er altså en god ide at bruge tandtråd. Det er svært for tandbørsten at få fat på alle de madrester og bakterier, som sætter sig mellem dine tænder. Derfor er det en god ide at supplere tandbørstningen med tandtråd 1-2 gange om dagen.

6. Brug tandpasta med fluor

Flour er det eneste middel, som effektivt beskytter dine tænder mod karies. Derfor skal du altid kigge efter en tandpasta med fluor. For meget fluor kan være giftigt, derfor er det vigtig at du skyller munden grundigt med vand, efter du har børste tænder. Mange tror, at desto mere tandpasta, som de bruger, desto renere bliver deres tænder. Det er dog ikke helt sandt. Faktisk skal du kun bruge en mængde tandpasta, som er tilsvarende en lillefingernegel.

7. Gå til tandlægen

Selvom du passer godt på dine tænder, så kommer du ikke udenom at skulle til tandlægen. Tandlægen kan tjekke om alt er i orden, og give dig gode råd med på vejen. Hvis du har huller i tænderne, så kan tandlægen få fyldt dem ud, før det bliver for stort et problem. Du bør gå til tandlægen mindst en gange hvert år og gerne oftere, hvis du selv mærker smerter eller ubehag i din mund.

Find det du mangler på yogapølle.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 77 produkter fra mere end 4 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 77 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:52:24.

77
Produkter
2
Brands
4
Forhandlere
77
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.