Arranger din egen yoga rejse og få ladet batterierne op - 6 gode tips

Trænger du til at få ladet batterierne lidt op? I så fald kan det være en rigtig god ide at tage afsted på en yogarejse. Det er meget populært at gøre og hvis du har pengene til det, hvorfor så ikke tage afsted?

Læs med her og få seks gode tips til hvordan du laver en rigtig god yoga rejse for dig selv.

Hvor skal du hen?

Du skal naturligvis først og fremmest overveje, hvor det egentlig er du skal tage hen. Her har du rigtig mange forskellige muligheder at vælge imellem. Og du behøver ikke nødvendigvis at rejse til udlandet.

Der er faktisk ret mange gode steder rundt omkring i Danmark, hvor du kan tage hen på en lidt mindre yogarejse. Det kan være meget dejligt at gøre, da man dermed ofte kan spare en del penge.

Alternativt kan du også altid tage til en af vores skandinaviske nabolande. Det kan også være billigere at rejse hertil, da du trods alt blot lige skal en tur med toget. Eller måske har du lyst til at køre i bil hen til denne yoga destination?

Når du finder ud af hvor du skal tage hen på din yogarejse, så handler det også om at lære at læse anmeldelser omkring stedet. Og det er også en god ide at læse lidt om, hvilke generelle metoder de har.

De enkelte destinationer vil ofte have forskellige regler, som de følger. Det er en meget god idé at sætte sig ind i alt dette, da man dermed bedre kan forberede sig på, præcis hvilken form for rejse man skal ud på.

Der er naturligvis også nogle, som gerne vil til udlandet på sådan en yogarejse. Indien er for eksempel et meget populært sted at tage hen. Eller måske skal du en tur til Thailand? Hvis du har pengene til dette, så kan det naturligvis være meget rart.

Dermed kommer du også til at se en lidt anden kultur og får en helt anden oplevelse. Nogle gange har man simpelthen brug for at komme væk og komme i helt andre omgivelser.

Det er der heldigvis meget gode muligheder for hvis man skal afsted på en yogarejse.

Hvor lang tid skal du være afsted?

Du skal naturligvis også overveje, præcis hvor lang tid du skal være afsted. Dette vil også afhænge lidt af stedet. Nogle gange har de enkelte steder nogle specifikke programmer, så man altså vælger hvorvidt man skal være afsted på en forlænget weekend eller i en hel måned ad gangen. Du kan naturligvis også finde nogle programmer hvor du blot kan tage en uge eller to, hvis du har behov for det.

Du skal naturligvis også lige planlægge dette ud fra hvor mange feriedage du har fået opsamlet dig på firmaet. Og det er også en god ide at tage en snak med dem om det, før du overhovedet booker et sted.

Du skal sørge for at du har fri i den periode, hvor du gerne vil på ferie. På den måde er du sikker på, at du ikke bliver nødt til at melde afbud igen.

Det er også en god idé i denne forbindelse lige at vurdere, hvor lang tid du egentlig har behov for at være afsted. Det kan for eksempel føles meget rart for nogle at være afsted i flere uger ad gangen, imens det kan være meget intimiderende for andre.

Hvad er det egentlig der er det bedste for dig? Hvis du ikke har prøvet at være på en yogarejse før, så kan det være at du ikke skal være afsted i så lang tid ad gangen.

Hvad er dit yoganiveau?

I den forbindelse er det også en god idé at spørge sig selv om, hvilket niveau man egentlig ligger for inden for i yoga. Er det blot noget du laver af og til derhjemme i et par minutter af gangen? Eller har du lavet yoga i rigtig mange år og føler dig faktisk rigtig trænet i det?

Alt efter hvilket yoga niveau du har, så vil der også være helt bestemte programmer for dig. Det er derfor meget vigtigt at være ærlig omkring ens niveau da man ikke må overbebyrde sig selv. Et program der er tilegnet folk med et højt niveau kan ofte føles alt for hårdt for dig, hvis du egentlig ikke kan følge med. Og dermed får du ikke så afslappende en rejse, som du egentlig havde håbet på.

Du kan eventuelt finde frem til nogle gode guides på nettet om, hvordan du vurderer dit eget yoganiveau. Det vil ofte afhænge lidt af, hvor mange øvelser du kender og hvor ofte du træner.

Skal det være et stilheds-retreat?

Det er også en god ide at overveje, hvilke generelle andre krav man har til sådan en yogarejse. Nogle gange vil disse yoga destinationer have andre ting på skemaet også.

Det kan for eksempel være, at du rigtig gerne vil afsted på en yoga rejse, hvor alting samtidig bliver gjort i stilhed. Det kan være meget mediterende for mange, men det kan samtidig være meget intimiderende for mange andre.

Eller måske vil du gerne afsted på en rejse, hvor du også får mediteret en del? Måske vil du gerne kombinere det med en god spa oplevelse? Der er mange muligheder derude at vælge imellem. Og det er naturligvis vigtigt at vælge lige præcis den rette for dig.

Se resten af landet forud eller bagefter yogaturen

Når du er afsted på din yogarejse, så kan det også være en god idé at planlægge at se resten af landet imens. Det gør sig især gældende, hvis du tager til udlandet på din yoga rejse.

Hvis du for eksempel tager til Indien, så ville det være helt oplagt lige at planlægge en uge forud eller bagefter din yogarejse, hvor du kan se resten af landet.

På den måde får du noget ekstra ud af din rejse. Det er en helt anden måde hvormed, du kan oplade dine batterier. På den måde får du også en rigtig dejlig kulturel oplevelse imens du er afsted. Det kræver dog naturligvis lidt ekstra planlægning fra din side.

Benyt afbudsrejser hvis muligt

Hvis du skal afsted på en yogarejse, så kan det være en god idé også at kigge på, hvorvidt det er muligt at få nogle afbudsrejser. Det hænder af og til, at man kan få sådanne rejser. Eller kan du blot finde frem til en billig flybillet? Du kan kigge nærmere omkring dette på https://www.solfaktor.dk/rejser/afbudsrejser .

Det kan især være en rigtig god idé at have fokus på dette, hvis du gerne vil have en kulturel oplevelse ved siden af din yoga tur. Du kan for eksempel få en rigtig god afbudsrejse til Indien, hvor du har et dejligt hotelophold. Og så kombinerer du blot denne rejse med en tur hen til yoga retreat i et par dage.

Menu
Top